Zenuwstelsel en werkstress volgens een IT data analist

Zoek je een inspiratie sessie, activerende workshop of een spreker voor jouw software- of IT team of bedrijf? Wil je dat de inspiratie blijft plakken en niet een dag later vervlogen is?

In de immer evoluerende wereld van technologie is stress een onvermijdelijk aspect van het dagelijkse bedrijfsleven geworden. Als eigenaar van een software-, IT- of data-bedrijf begrijp jij ongetwijfeld het belang van een gezonde, productieve en veerkrachtige werkomgeving. Wil je de sleutel ontdekken om werkstress effectief aan te pakken en de prestaties van jullie team te optimaliseren? Dan is onze exclusieve workshop Zenuwstelsel en Werkstress volgens een IT Data Analist precies wat jullie nodig hebben.

De inhoud van Zenuwstelsel en Werkstress volgens een IT Data Analist is dusdanig vorm gegeven, dat het op maat gemaakt voor jullie bedrijf kan worden aangeboden als inspiratie sessie of workshop. We combineren twee beproefde methodes. Enerzijds het “schaalvoordeel” van een presentatie / inspiratie sessie waarbij je informatie ontvangt. Anderzijds het beleven van oefeningen, observeren en reflecteren van een workshop / training.

Zo worden niet alleen de hersenen geprikkeld, maar ook de andere zintuigen. Een complete ervaring dus.

20% van de werknemers heeft last van burn-out klachten.
41% van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen stress.
€11.000 verzuimkosten per medewerker wegens werkstress.

Bron: Factsheet TNO en CBS voor de week van de werkstress 2023.

Waarom?

Deze boodschap is niet zomaar een standaard benadering van werkstress. Wij bieden jullie inzichten vanuit een uniek perspectief: dat van een ervaren data analist en vakbroeder. Ontdek hoe het zenuwstelsel reageert op de eisen van de moderne IT-wereld en leer effectieve technieken om werkstress te herkennen en te verminderen. Maak hierbij gebruik van kennis, ervaring en de nieuwste technieken. Voor jezelf, maar vooral ook om het bij anderen te herkennen en te voorkomen.

“Als we zo gemakkelijk gestrest kunnen raken,
moet er ook een mogelijkheid zijn om dat,
met hetzelfde gemak, weer te ontladen…”

Inspiratie op maat voor jouw afdeling, team of bedrijf

Deadlines, verwachtingen, complexe problemen onder tijdsdruk. De hele dag werkt een team heel hard. Dat brandt jouw mensen en collega’s
snel op, als niemand zorgt de balans te houden en verbonden te blijven. Maar hoe hou je als team een lange termijn koers vast? In balans met de werkdruk die er heerst? Hoe bereik je de werk-flow in een scrum team of project in plaats van collega’s met burn-out?

Door tijd te investeren in jullie team garandeer je je er van dat de groep blijft werken naar het gezamenlijk doel. Door jezelf en elkaar beter te kennen, vind men elkaar eenvoudiger in het dagelijks werk. Ook als het druk, lastig, stressvol of onduidelijk wordt. Juist dan betaalt team building zich driedubbel terug. 

Investeer in het welzijn van jullie team en zie hoe jullie bedrijf gedijt in een meer stressvrije omgeving. Wij kijken ernaar uit jullie te laten leren, beleven en inspireren in deze in-company workshop of inspiratie sessie.

Welke onderwerpen zijn er?

Afhankelijk van de tijd en het aantal deelnemers kan er worden bij geschaafd. Maar dit zijn de standaard onderwerpen:

  1. Wat is stress? Wat is focus?
  2. Autonoom vs beïnvloedbaar
  3. Ons zenuwstelsel
  4. Stress en herstel
  5. Werkstress hacks op kantoor
  6. én we doen 2 tot 5 oefeningen

En daarbij is het mogelijk voor jullie bedrijf of team het uit te breiden met oefeningen uit het Ontspannen in 10 minuten programma of de Tension Releasing Exercises methode. Bekijk die ook of doe een keer mee als je de CalmCode methode eerst in levende lijve wil ervaren.

Voorproefje?