Even voorstellen: ik ben Maarten Oude Rikmanspoel, woon met mijn gezin in Rosmalen en heb een voorliefde voor programmeren, data en technologie. Ik heb het altijd als mijn missie gezien om behulpzaam te zijn voor anderen. Voorheen was de droom om dat te doen met iets groots. Wat dat ‘iets’ was? Dat zag ik niet direct voor me. Wat ik wél zag, was dat ik mensen wil helpen.

Die droom laat ik nu uitkomen door mijn fascinatie voor techniek te combineren met mijn interesse in zelfontwikkeling (van anderen). Ik heb zelf jarenlang in de IT gewerkt en zag daar vaak dezelfde situaties voorbijkomen: IT’ers die zich niet gewaardeerd voelen, ontevreden zijn met hun werk of behoefte hebben aan erkenning. Terwijl ze hun werk beschouwen als de leukste baan op aarde: bezig zijn met code en mooie dingen ontwikkelen die weinig anderen kunnen maken.

In dat laatste schuilt vaak het probleem: omdat weinig mensen precies weten wat je als IT’er doet, ligt onbegrip op de loer. Het gevolg is dat je in een negatieve spiraal terechtkomt die lastig te doorbreken is. Ik ben ervan overtuigd dat dit anders kan. Door mensen te begeleiden naar meer ontspanning, rust en positieve energie, hoop ik op kleine schaal grootse dingen te doen.

Benieuwd naar mijn werkervaring en de cursussen die ik heb gevolgd? Bekijk dan mijn CV op LinkedIn.