Workshops en trainingen voor medior en senior IT'ers en developers

CalmCode richt zich op de begeleiding en ontwikkeling van medior en senior IT’ers en developers. De ervaring leert dat mensen in de IT-branche vaak tegen dezelfde obstakels aan lopen. Die obstakels kunnen we samen aanpakken, verhelderen en daarmee een omweg of oplossing aanleren. Door het creeren van een leergroep van 1 bedrijf of via open inschrijvingen, zetten we in een veilige leeromgeving elkaars ervaring in om de theorie mee te laten plakken.

Je loopt als deelnemer gegarandeerd met 1 direct toepasbare ingeving meer de deur uit dan je vooraf verwachtte!

Het voordeel van CalmCode is dat workshops en trainingen worden gegeven vanuit praktijk voorbeelden. Modellen en frameworks worden kort toegelicht, maar de nadruk van een training ligt op de praktische toepasbaarheid en het toepassen en beleven. Via die directe beleving, integreren theorie en praktijk beter, makkelijker en blijven langer hangen.

Dit zijn dus geen saaie klassikale trainingen waarbij de trainer graag het middelpunt is van zijn/haar kennis en ervaring. Geen slidedeck die prioriteit heeft. Workshops en trainingen van CalmCode zetten de deelnemer centraal, verdiepen en wijken af waar de behoefte van deelnemers en groep het grootste is. Vaste uitgangspunten; nooit dezelfde inhoud.

Voorbeelden zijn:

  • Chaotische of onduidelijke opdrachtbeschrijvingen. Hoe kaart ik dit aan bij een lastige klant of opdrachtgever? Feedback training
  • Onbegrip vanuit collega’s over de complexiteit van een opdracht. Hoe leg ik complexiteit duidelijk en efficiënt uit? Communicatie training 
  • Het missen van waardering en erkenning voor het werk. Hoe spreek ik uit waar ik behoefte aan heb? Communicatie training 
  • Stress en irritaties rondom dingen die met werk te maken hebben. Hoezo is die er en hoe doorbreken we die? Team dynamiek
Heb je interesse of misschien vragen om een goede afweging te maken? Kijk dan eens bij de geplande workshops en trainingen hieronder. Of neem contact op voor meer duidelijkheid. 

Voor bedrijven

Doel van een training of workshop is om te groeien. Voor de ene is dat door inzicht of kennis. Maar voor de meeste mensen heeft een training pas echt zin als ze iets praktisch leren. En praktisch leren werkt nou eenmaal het beste als je dingen gaat doen. Iedere training of workshop is doorvlochten met praktijk voorbeelden en korte oefeningen. 

De manier waarop we aan de slag gaan, stemmen we voor een bedrijfstraining af op de organisatie behoefte; dan wel de behoefte(s) van de persoon die deelnemen. Want waar de een baat heeft bij veel praktijk oefeningen, heeft de ander juist meer aan het simpelweg aanreiken van de meest efficiënte methodes en denkkaders. Vaak zetten we een combinatie van verschillende simpele technieken in die zorgen voor het beste leereffect.

Voor het individu a.k.a. de collega!

Er zijn mogelijkheden om als individu deel te nemen aan een zogenaamde open inschrijving. In het geval er geen training/workshop gepland staat voor wat jij wil leren, is het mogelijk om jouw behoeft aan te geven. We informeren je dan zodra er een training/workshop wordt gepland. 

Waarom zou je individueel willen komen? Voor freelancers en andere professionals is het zeer noodzakelijk jezelf te blijven ontwikkelen om waardevol te blijven in een snel veranderende markt. Niet alleen op de hard skills zodat je de nieuwste technieken, frameworks en platforms beheerst. 

Vergeet vooral niet je human skills bij te schaven. De complexiteit van ons vakgebied eist nou eenmaal dat we goed en zeer effectief kunnen samenwerken met collega specialisten om de beste producten te maken.

En tot slot, het kan zijn dat je lievere een training of workshop op eigen initiatief volgt. Wellicht omdat jouw werkgever dit niet bekostigd; je opleidingsbudget al op is of een werkgever dit niet als belangrijke ontwikkelpunten ziet. Registreer jouw interesse dan vooral bij de open inschrijvingen en de workshop kalender in de gaten.